Έρως και ψυχή

12,00 €
Διαθέσιμο
SKU: EB2114
ISBN
ISBN 13
978-618-5103-30-9
Σελίδες
60
Έτος Έκδοσης
2016
Εκδοτικός Οίκος
Βερέττας
Μήνας Έκδοσης
4
Τίτλος
Έρως και ψυχή
 Πίσω στο: Νέες Εκδόσεις

ΕΡΩΣ ΚΑΙ ΨΥΧΗ

Ένας πανάρχαιος ελληνικός μύθος
ως διαχρονική πηγή
παγκόσμιας καλλιτεχνικής έμπνευσης

Ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής αναφέρεται συνήθως ως μια αρχαία αλεξανδρινή παράδοση των ελληνιστικών χρόνων. Δεν συνδέεται με συγκεκριμένους τόπους καιι στορικά γεγονότα αλλά προσπαθεί να ερμηνεύσει αξιόλογα φαινόμενα ή να εκφράσει κάποια φιλοσοφική διδασκαλία, όπως η περίφημη αθανασία της ψυχής. 
Η αλήθεια ωστόσο που εκφράζει ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής είναι πως η υπέρτατη Ηδονή προκύπτει από το σμίξιμο του έρωτα με την ψυχή και τότε μόνον η ένωση των δυο ερωτευμένων πραγματώνεται αληθινά και ολοκληρωμένα.
Βέβαια οι μύθοι όλων των λαών περιέχουν σημαντικά διδ άγματα και μεγάλες αλήθειες. Ωστόσο ο αρχαίος ελλ ηνικός μύθος αποδεικνύεται συχνά ως κάτι σημαντικότερο. Όντας δηλαδή οργανικό μέρος της θρησκείας ενός υπέροχου πολιτισμού, δεν προβάλλει απλά ένα επιγραμματικό, στατικό δίδαγμα, αλλά λειτουργεί και ο ίδιος ως μια διαδικασία μύησης στις μεγάλες αλήθειες της ζωής. 
Έτσι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ο μύθος του Έρωτα και της Ψυχής έχει εμπνεύσει αναρίθμητους καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο, πολλά έργα των οποίων – από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας – παρατίθενται στο βιβλίο, σε 60 εικονογραφημένες σελίδες.